Dit is Vaja

Vaja_4weken_oud

Op vrijdag 3 augustus is het dan zo ver, wij, mijn vriend en ik, mogen Vaja meenemen naar zijn nieuwe huis. Daar is natuurlijk het een en ander aan vooraf gegaan. Zijn we klaar voor een hond, en voor welk ras kiezen we dan? Hoe zorgen we dat we de juiste pup voor ons uit het nest krijgen? Alles daarover lees je in deze post.

Ras keuze

Vaja is een IJslandse hond, een ras die niet zo bekend is als bijvoorbeeld een labrador. Wij zijn opzoek gegaan naar een middelgroot ras, wat toch nog als een hond ‘aanvoelt’. Daarnaast past een hond die van water en activiteit houd het beste bij ons. Praktisch alle retrievers vielen al af vanwege hun formaat. Toen kwamen we een IJslandse herdershond tegen. Qua uiterlijk is het precies wat we zochten, en zo zijn we op zoek gegaan naar een hond om te ontmoeten en kennis te maken met het ras, en het was een match! Aangezien er niet nestjes aan de lopende band zijn van dit ras was het even zoeken naar de juiste fokker. De pups van kennel frá Elfurlandi zijn op 6 juni geboren, en er was nog 1 pup beschikbaar, en wij mochten op de lijst voor 1 van de pups!

Vaja_2weken_oud

Vaja

Natuurlijk zijn wij meteen gaan kijken bij het nest zodra we de mogelijkheid hadden, en wat een dotjes waren het van net twee weken oud. Het was heel vreemd om bij een nestje van 4 pups te kijken en nog niet te weten welke jij zes weken later mee naar huis mag nemen. Aan de andere kant is het fijn om te weten dat de pups gematcht worden op basis van hun karakter, en wij willen een hond die overal mee naar toe durft, dus karakter is voor ons belangrijker dan de kleur van de vacht. Gelukkig is de macho van het nest snel gevonden en wisten welke pup van ons wordt.

bench

Voorbereiding

Er is natuurlijks niets leuker dan winkelen voor je aankomende pup, dus dit hebben wij zeker ook gedaan. Ons lijkt het prettig om Vaja aan een bench te laten wennen. Gelukkig hebben wij lieve familie die nog een aantal benches in de schuur hadden staan. Hierdoor hebben we een kleinere, waar de zindelijkheidstraining wat makkelijker van wordt (hopelijk!), en een grotere als hij wat ouders is. Daarnaast hebben we ook een stoffen bench gevonden die ons handig leek voor onderweg en bij visite. Speeltjes zijn er in allerlei uitvoeringen, wij hebben voornamelijk gekozen voor speeltjes waar hij op kan kauwen. We zijn vooral benieuwd naar de kong die we in huis hebben gehaald.

Vaja_6weken_oud

Waarom dan deze blog?

Ik wil jullie graag mee laten genieten met het leven van Vaja en hoe hij zich ontwikkelt. Waar ben je nou zoal druk mee als pup, en welke avonturen beleeft Vaja allemaal? Daarnaast wil ik je graag laten zien welke spelletjes ik allemaal bedenk met en voor Vaja. Deze kan je vinden onder DIY. Dus wil je meegenieten van pup Vaja, neem dan regelmatig een kijkje op de blog!

Kortom, wij zijn klaar voor vrijdag, en we kunnen niet wachten. Houd jij de blog in de gaten voor over Vaja?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *